Meer dan ooit is ook binnen de standenbouwwereld het ecologieverhaal een hoofdthema. Standen moeten unieke aandachtstrekkers zijn, die klantgericht en beursspecifiek zijn. Het skelet van de stand, de basis als het ware, moet echter herinzetbaar zijn.

Heel wat klanten hebben ondertussen de Eco-award of het Eco-label mogen ontvangen door hun keuze voor een Creaplan-realisatie.

Een voorbeeld hiervan is BNP Paribas Fortis.
We slaagden erin om voor hen gepersonaliseerde standen af te leveren met een zo klein mogelijke ecologische voetafdruk.
Een nauwgezette keuze voor duurzame materialen en verlichting was hierbij cruciaal. Ook de nodige aandacht voor een vlotte opbouw en een verantwoorde verwerking na het afbouwen van de beursstand maken dat Creaplan voor hen dé partner is met een sterk ecologieverhaal.
 

Bij de materiaalkeuze van de projecten werken we met hoogwaardige en duurzame materialen zoals glas, hout, aluminium,... Het skelet van de stand is de Aluvision bouwoplossing.

Deze ecologische bouwoplossing bestaat uit aluminium frames (Basic-55) die gevuld worden met panelen in kunststof, hout, glas,...  

De frames zijn herinzetbaar, licht in handling en transport, en vooral  heel duurzaam. 

Meer info: www.aluvision.com

De Lumi Vision objecten zijn dan weer leuke herbruikbare eyecatchers die snel monteerbaar zijn! Deze lichtobjecten zijn volledig uitgerust met LED-verlichting.

Al het meubilair wordt in huis gefabriceerd in onze eigen schrijnwerk- afdeling. 

Onze schilderafdeling met aparte spuitcabine draagt bij tot het geven van de juiste look, kleur, feeling en dit op een ecologisch verantwoorde manier. Er wordt uitsluitend verf gebruikt op waterbasis.

Meer en meer wordt er ook gewerkt met grote doekbespanningen (Sub box). Dit kan snel gebouwd worden, brengt sfeer en is eveneens herbruikbaar. Klanten kunnen hierbij vaak een bepaalde marketingboodschap meegeven door hun marketing of publiciteitscampagne op doek te printen. Er kan geprint worden tot op lengtes van meer dan 30 m en breedtes van 5 m zonder zichtbare naden.

Ook bij de vloerbekleding zoals bijvoorbeeld tapijt, laminaat of kunststof- platen, wordt de recycleerbaarheid van het product grondig nagekeken.

Voor de algemene verlichting aan de Pro Lite Truss-structuur wordt gekozen voor lampen met een laag verbruik.

“Een traditionele stand bestaat uit 50 tot 60% puur afval, bij een modulaire stand zal dit slechts 10% zijn.”